top of page

Om kocken

Möt Ta Dinh. Vår stolta huvudkock med en genuin kärlek till sushi och dess matlagningskonst.
Ta Dinh beskriver det med egna ord: ”Att laga sushi är en konst”. 

Februari 2008 anlände den då 22-årige Ta Dinh till hamnstaden Hiroshima i Japan för att påbörja sina studier. En oväntad vändning i livet ledde till att han började arbeta på en sushirestaurang vid namn Sanwa. Han har alltid haft ett enormt intresse för sushi och det japanska köket i helhet. Den unika möjligheten var som en dröm för honom och självklart tog han sin chans för att få jobba där vid sidan av sina studier. 
 

Under de tre åren i Japan fick han lära sig mycket om autentisk sushikonst och andra japanska maträtter. 

När studietiden började närma sitt slut, åkte Ta Dinh tillbaka till Vietnam år 2011. Drömmen om att en dag få rollen som sushikock slocknade aldrig.
Han fick fortsätta sin karriär inom sushikonst på en japansk restaurang vid namn Yakiniku Sakura och förfinade sina färdigheter där under sex år. Under dessa år fick han se en ny bild av sashimi, varma japanska rätter och modern sushi. 


År 2016 flyttade han till Sverige och fick inom kort ett jobb på en sushi restaurang i Trollhättan vid namn “Wasabi”.
Ta Dinh fortsätter utveckla sina färdigheter genom att anamma sushikonsten från Japan samtidigt som han ger utrymme att skapa sin egna stil. Hans mål är att vidare utveckla sin matlagningskonst och så småningom driva en egen restaurang med ett eget koncept.

Om våran mat

Ordet sushi betyder ”sur”. 

​

Sushi: är en japansk maträtt bestående av kokta japanska ris som smaksätts med vinägerblandning. Man äter det tillsammans med wasabi, fisk (rå eller tillagad), inlagd ingefära och japansk sojasås.

Utöver fisk har vi även jätteräkor, krabba, avokado, gurka, bläckfisk, ål och tamagoyaki (japansk omelett) att erbjuda. 

 

Det är lätt att missuppfatta sushi med ”rå fisk”, vilket inte är sant.
Det finns en egen maträtt med bara rå fisk som kallas för sashimi.

bottom of page